Πανόραμα Βουργουνδίας
Η αιωνια λιακαδα της Βουργουνδίας:
Παλια Chateaux, Λεβαντες Και Καταπρασινοι Αμπελωνες
Πέτρινες αγροικίες με φθαρμένους τοίχους στο χρώμα της ώχρας, ολάνθιστοι κήποι με αναρριχώμενα φυτά που σκαρφαλώνουν στις στέγες, μοναστήρια με παλιά καμπαναριά και στο βάθος όλων, μια θάλασσα από αμπελώνες.
Στο Round Travel αγαπάμε τη νοτιοανατολική πλευρά της Γαλλίας.
Γι’ αυτό, ετοιμάσαμε με μαεστρία ένα μοναδικό οδοιπορικό που οργώνει τους φιδογυριστούς δρόμους της γαλλικής υπαίθρου και σημασιοδοτεί ταξιδιωτικά την πανέμορφη -και μάλλον ξεχασμένη από την ελληνική αγορά περιοχή.
Μια απόδραση που απευθύνεται στους λάτρεις της ιστορίας, της γαστρονομίας και φυσικά, του καλού κρασιού!.
Ας σηκώσουμε λοιπόν ψηλά τα ποτήρια μας και ας τσουγκρίσουμε σε ένα ταξίδι που θα σας κάνει να ανακτήσετε ξανά την πίστη στις χαρές της ζωής.
Ένα ταξίδι που υποσχόμαστε πως θα λατρέψετε με την πρώτη ματιά. Ή και γιατί όχι, με την πρώτη γουλιά…
A votre santé!
5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τη Βουργουνδία με την εξαιρετική γαστρονομία και τα φημισμένα κρασιά της
1. Εν αρχή ην… η θάλασσα!
Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, πριν από εκατομμύρια χρόνια στην περιοχή βρισκόταν μια τεράστια θάλασσα.
Σε αυτό το γεγονός οφείλεται το εξαιρετικά πλούσιο σε θαλάσσια απολιθώματα ασβεστολιθικό έδαφος που με τη σειρά του προσδίδει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των κρασιών της περιοχής.
2. «Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι!»
Οι πρώτοι αμπελώνες καλλιεργήθηκαν από τους Ρωμαίους κι ύστερα από μοναχούς που εκμεταλλεύονταν τα αμπέλια.
Στο πέρασμα του χρόνου, οι ευγενείς των Δουκάτων ήταν αυτοί που -ανάμεσα στα άλλα- απολάμβαναν με την ψυχή τους τις υπέροχες τανίνες.
Χρειάστηκε να γίνει η γαλλική επανάσταση, ώστε να αναδιανεμηθεί η γη στα χέρια των χωρικών που με την αγάπη και το μεράκι τους έκαναν τη Βουργουνδία συνώνυμο με την εξαιρετικό κρασί.
3. Η παραγωγή κρασιών στην περιοχή είναι σχετικά μικρή!
Αν και γενέτειρα πολλών εκλεκτών ποικιλιών όπως το Chardonnay και Pinot Noir, η περιοχή συμβάλλει μονάχα στο 3% της εθνικής παραγωγής, κρατώντας τις υψηλές προδιαγραφές που καθορίζουν την εξαιρετική ποιότητα του κρασιού.
4. Είναι η γενέτειρα της μουστάρδας Ντιζόν
Η μουστάρδα της πρωτεύουσας της Βουργουνδίας χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον 14ο αιώνα, ενώ από το 1856 και μετά η χρήση της εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.
5. Γαστρονομικό όνειρο: Μοσχαράκι μπουργκινιόν με μποζολέ.
Το υπέροχο κυριακάτικο πιάτο που έγινε ιδιαίτερο δημοφιλές στον υπόλοιπο κόσμο χάρη στην Αμερικανίδα μαγείρισσα Τζούλια Τσάιλντ, σιγομαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί με μανιτάρια και lardons (χοντροκομμένο μπέικον).
Αποτελεί παρακαταθήκη της περιοχής, γνωστή για την εξαιρετική γαστρονομία της.
Στο μεταξύ, η περιοχή φημίζεται και για τα ιδιαίτερα αλλαντικά όπως το ζαμπόν με μαϊντανό (Jambon Persillé), τα λουκάνικα Αndouillette (χοιρινά λουκάνικα από εντόσθια), αλλά και τα «μυρωδάτα» τυριά όπως το Mont D’Or και το Brillat – Savarin.
-
Προορισμός
-
ΑναχωρήσειςΑθήνα / Γενεύη
-
Ώρα επιστροφήςΓενεύη / Αθήνα
-
Ημερομηνίες Αναχώρησης25/6, 9/7, 27/8 | 17, 30/9 23/7 | 6, 13/8
Περιλαμβάνονται
Novotel Radisson Blu (Λυών) Holiday Inn Mercure (Ντιζόν)
Ημέρα 1η: Αθήνα / Θεσσαλονίκη – Γενεύη (Αννεσύ, Εξ Λε Μπαιν, Σαμπερύ) – Λυών
Ημέρα 2η: Λυών (Βιεν- Κοτ Ροτί )
Ημέρα 3η: Λυών (Περούζ- Μποζολέ- Αβαείο του Κλυνύ) - Ντιζόν
Ημέρα 4η: Ντιζόν (Αβαλόν – Σαμπλί)
Ημέρα 5η: Ντιζόν ( Ντολ) – Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Περιλαμβάνονται
Novotel Radisson Blu (Λυών) Holiday Inn Mercure (Ντιζόν)
Δεν Περιλαμβάνονται
Σημειώσεις
ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
• Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ: timok.pdf